• taustakuva2017

Multiaista Satoa 2008

Historiaa kirjoitetaan vasta.

Muutamia poimintoja tulevasta Multiaista Satoa 2008 -tapahtumasta

juhlistaa omalta osaltaan myös Multian kunnan 140-vuotisjuhlaa monin eri kokonaisuuksin. Perusajatuksena tällä omintakeisella kulttuuri- ja viihdetapahtumalla on kautta vuosien ollut multiaisen ja Multialta lähtöisin olevan taiteen ja taidon esittely ja tänä vuonna se on erityisen juhlinnan kohteena kunnan täyttäessä tasavuosia.

Tapahtuman 'varaslähtö' käynnistyy Multian Seurakunnan järjestämällä urkukonsertilla jo tiistaina 22.7. Varsinaiset avajaiset ovat keskiviikkona 23.7., ja illan korvilla vietetään Työväentalolla Romanttista iltaa iltapaloineen. Musiikillinen tunnelma muodostuu kamarimusiikin ja rock and rollin klassikoiden virittämänä.

Torstaina 24.7. avataan taidenäyttelyt, jossa kuvataiteen, valokuvataiteen ja käsityöläisyyden laaja näyttely levittäytyy ympäri kylän pappilasta Kunnantalon, Osuuspankin ja Kynnäsgallerian kautta Tiihalaan ja Linnan koululle asti. Raimo Reinikaisen haastamana Osuuspankilla esittäytyy Carl Wargh kokoamallaan näyttelyllä. Kunnantalolla esittäytyy Pentti Papinaho laajalla kokonaisuudella. Sinne kootaan yhteen myös Multian kunnan omistuksessa olevat taideteokset.
Perinteiset Kynnäskonsertit Multkynnäällä kajahtavat iltapäivällä ja illansuussa ja illalla päivä jatkuu Sahralinnassa Sahrajärven teatterin esityksellä Armas J. Pullan näytelmästä Hormoonit hyrräävät.

Perjantaina 25.7. tapahtumat keskittyvät pääosin Linna-Peuralan kylälle, jossa on järjestetty Kesämäen laavulla ohjelmaa ja makkaranpaistoa sekä vaellus Kalettoman lintutornille. Linnan koululla nautitaan keittolounasta ennen iltajuhlaa, jonne kyläläiset ovat järjestäneet ohjelmaa ja toiminnallista hauskaa. Tiihalan tuvassa on vuorossa illan edetessä tupakonsertti ja -sirkus ja vielä kokoonnutaan kirkonkylälle Multimotelliin, jossa jatketaan yömyöhään.

Lauantaina 26.7. kokoonnutaan kaiken kansan kesken ohjelmalliseen toritapahtumaan, jossa ohjelman ohessa nautitaan liki neljänkymmenen torikojun antimista. Torilla törähtää -tapahtuman jälkeen kiirehditään urheilukentälle jalkapallo-otteluun Multia vastaan Multialta muualle muuttaneet. Kylän keskellä, Vähä-Multiajärven rannalla sijaitseva uimalaitos täyttää tänä kesänä 50 vuotta. Vuosijuhlan kunniaksi uimalaitoksella on 50-vuotisjuhlakarnevaalit haasteuimahyppynäytöksineen, pellehyppyineen ja torvimusiikkeineen. Torvimusiikista vastaa Suupohjan orkesteri Hannu Haahkalan johdolla. Lukkarilan ehtookellojen jälkeen jatketaan yhteislaululla Supon tahdittamana Härkölammen rantakannaksella ja siitä jatketaan Hallin lavalle tanssimaan. Tanssit tahdittaa Mika Hietala ja Humanders sekä Hannu Hakamäki ja Riskiryhmä solisteinaan Kalevi Jokipalo, Pauliina May, Annika Jalkanen, Sanna Purokuru, Tiina Pitkänen, Erkki Pohjanheimo ja Kalevi Lehtiö.

Sunnuntaina 27.7. Jumalanpalveluksen jälkeen nautitaan kirkkokahvit. Jumalanpalveluksessa saarnaa rovasti Osmo Tarkki ja liturgina toimii kirkkoherra Auvo Naukkarinen. Hallin lava tarjoaa hienot puitteet koko perheen picnic-konsertille, jossa sukupolvet kohtaavat musisoiden ja yhdessäolosta nauttien. Metsästystä harrastavat kokoontuvat Ampumaradalle karhunammuntakilpailuun. Multiaista Satoa -tapahtuma päättyy perinteisesti Unikeon Yökonserttiin Multian Lovisa Charlottan kirkossa. Upean konsertin ohjelmasta vastaavat Kankaan sisaruskuoro Hennot kaislat, Kankaan jousikvartetti, Minna, Emma, Anna-Leena ja Kalle Kangas sekä Duo Kalmán, Kalle Kangas, sello ja Matti Ekman, bandoneon ja harmonikka.