• taustakuva2017

Multiaista Satoa 2002

Taas lävähtävät kulttuurin ja viihteen portit levälleen Multialla: viiden vuoden viritys tuottaa vyöryn, jossa valinnat ovat liki mahdottomia, jokaiseen tilaisuuteen on päästävä mukaan! Tarjonnan tuutista törähtävät torit, kaikuvat kynnäät ja läikehtivät leirintäalueen rannat. Seurakuntatalo soi, Työväentalo tarinoi ja toivottaa tervetulleeksi, Kirkko kaikaa ja Koulukeskuksella kohistaan. Multiaiset ja multialaiset taiteilijat ja taitajat kerääntyvät suven suureen juhlaan ja ovat haastaneet itsellensä taiteilijakumppaneita eri puolilta Suomea mukaan…kirjoitti puheenjohtaja Malla Kuuranne soinnutellen esitteeseen 2002.

Avajaiskonserttina kuultiin Duo Palmu-Kankaan musisointia. Multiainen sellisti Kalle Kangas oli haastanut mukaansa musisoimaan Fernando Sor -kilpailussa Roomassa palkintosijoille päässeen kitaristi Osmo Palmun. Seurakuntasalissa vietettiin Multian Kotiseutumuseon 45-vuotisjuhlaa, jossa puhujana oli Keski-Suomen museon johtaja Risto Koskinen, musiikillista antia tarjosi Multia-kvartetti. Juhla järjestettiin yhteistyössä museota hallinnoivan Multia-Seuran kanssa.

Toritapahtuman jälkeen kokoontui yli viisisataapäinen yleisö Leirintäalueelle riehakoimaan Semmareiden rekkakonserttiin. Semmareiden kuoronjohtaja Reima Viitala oli haastanut kuoron päättämään kesäisen kiertueensa Multialle, jossa kuoro irrotteli yleisön iloksi ´kuin viimeistä keikkaa´. Petriikka Pohjanheimo oli haastanut ystävänsä, säveltäjä Katja Lampelan ja näyttelijä Leena Nuoran Tiihalan tupaan konsertoimaan Ota minut -esityksellään. Juhlatanssit tanssittiin Hallin lavalla Mari Vesalan juontaessa. Jumalanpalveluksessa liturgian toimitti Auvo Naukkarinen, Esko Hautala saarnasi ja Sällistit musisoivat kahvikonsertissa Kalle Kankaan johdolla. Lastenkonsertissa Työväentalolla Multian lapsikuoro esitti laulukoosteen Mörri-Möykyn suvi johtajanaan Sanna Purokuru. Unikeon yökonsertti päätti tapahtuman urkuri Matti Pesosen, sellisti Kalle Kankaan ja Aura-kvartetin kera. Aurakvartetin haastajana oli Maija Hakasalon puoliso Harri Mäntynen.

Vuoden nuori kuvataiteilija Samuli Heinonen, kiviveistäjä Timo Hannunen ja taidemaalari Anita Hannunen kokosivat näyttelyn Koulukeskukseen. Kuvataiteilija, graafikko Raimo Reinikainen Väätäiskylältä toi akvarellejaan Osuuspankin kerhohuoneeseen ja Kynnäsgallerian perusti ja valtasi näyttelylleen Marja-Leena Valkola