• taustakuva2017

Multiaista Satoa 2000

Kun olemme heinäkuussa, sen lopulla, on taas aika korjata Multiaista Satoa. Antoisa sato, tälläkin kertaa innolla koottu, teitä varten esillä, nautittavaksi ja matkaevääksi korjattavissa.

"Ota koirasi keralle,
mene tuonne metsämaille,
evähiä etsimähän,
antia anelemahan."
sanotaan Kalevalassa.

Tänne on hyvä tulla, täällä on hyvä olla, täältä on hyvä saalis mukaan otettavaksi, mukana kulkemaan. Eväs-sanan kuvaannollinen merkitys on myös neuvo, opastus tai jonkun hoidettavaksi uskottu asia, myös ravinto. Meille Multiaista Satoa toimikunnaalle on uskottu tämä kulttuurin ja viihteen asia. Siinä teemme parhaamme, meidän kaikkien iloksi ja ravinnoksi… kirjoitti tapahtuman puheenjohtaja Malla Kuuranne saatesanoiksi vuonna 2000.

Avajaisissa musisoivat Tuomas Junttila, klarinetti ja Katriina Junttila, piano. Kynnäältä kajahtaa -konsertissa esiintyivät Töyryn pelimannit, Hannu Verkkonen, laulu ja kitara, Anni Salenius, viulu, Risto Kahila, piano, Tyttökuoro nonsku, Kehitysvammaisten kuoro Jukka Kuljun johdolla, Annika Jalkanen, laulu, Jussi Teppola, laulu ynnä Markku Koppelomäki, Eero Tiainen, Timo Grönberg, Maarit Mertaniemi juonsi. Lastenkonsertissa Multian herkät heelmät esiintyi Sahrajärven lapsikuoro, Johanna Auer, Matilda Kangas, Siiri Kangas, Noora Tienaho ja Anna Kärkkäinen, vauhdittajana Kalina Tubiseva, balalaikka, säestäjänä Multian festivaaliorkesteri. Työväentalon Jamien isäntänä olivat Multian Tiihalaan juuri muuttaneet Reima Viitala ja Satu Olkkonen. Torilla törähtää -tapahtuman juontajana oli Mari Vesala. uusina esiintyjinä Lilli ja Mimmi Vuorinen, Aimo Häkkinen, Juse Venäläinen ja KITT. Pohjanmaan sotilassoittokunnan konsertin kapellimestari Hannu Haahkala oli koonnut soittokuntansa Sinervä saliin, solistina tangokuningas Jaska Mäkynen. Hallin lavalla tanssittiin Ari Korhosen yhtyeen säestyksellä, solisteina vakiokaartia ynnä Ritva Lappi ja Millville Outbakers. Jumalanpalveluksessa saarnasi Lauri Oinonen, laulajina Minna Kangas, Mia Liukko ja Emma Kangas. Runoillasssa Vain nousua suuntaa selänmittaa kuultiin Malla Kuuranteen ja Ritva Koivusen tulkitsemana Leena Krohnin, Satu Salminiity, Eila Kivikk´ahon, Marja-Liisa Vartin, Elvi Sinervon ja Juha Mannerkorven lyriikkaa, ohjaajana Helsingissä ensi-iltansa saaneessa esityksessä oli Aune Kallinen. Yökonsertissa Multian Laulu esiintyi festivaalikuoro, Keurusselän selloklupi, Kankaat, Kahilat ja Hakasalot.

Taidenäyttelyissä oli esillä Eija Temisevän, Pertti Kalinin, Risto Kahilan töitä. Yhteisnäyttelyssä. ´Multialla-kotona-kylässä-Keuruulla´ Keuruun Taidemuseo Kamanassa olivat esillä kuvataiteilijat Marja-Leena Valkola, Marja Mali, Ilppo Alho ja Carita Maury. Raimo Reinikainen esitteli tuotantoaan ja luennoi kuvataiteesta päiväkodissa Kissalahdella triptyykkinsä äärellä.